Här kommer lite tips om några saker att du inte får göra på ett studentflak. ​​​Detta kan vara bra att ha koll på inför studenten då det ofta går vilt till. Detta händer ju bara en gång i livet, så det kan vara värt att ställa till med riktigt kanonfest. Men eftersom det hela sker i trafik, på ett flak, är det bra att ha koll på vissa grundläggande punkterför att kvällen ska bli helt lyckad och inga missöden ska ske. Detta ska ju helt klart vara en kväll att minnas, men av rätt anledningar.

Det första man ska tänka på att inte ha med sig för många ombord. Det finns inga direkta regler för hur många man får vara på ett studentflak, men man ska givetvis anpassa flak och deltagarantal på ett rimligt sätt. Se till att beställa tillräckligt stort flak som gör att alla får plats. Trängsel är en stor fiende, om ni vill ha en trevlig studentkväll. För många personer på ett och samma flak kan skapa direkt farliga situationer. Detta bör givetvis undvikas.

Respektera förarens regler när du festar på studentflak

Det är också viktigt att inte gå emot förarens regler. Denne vet givetvis vad som krävs för att säkerheten på ett studentflak ska vara optimal. Föraren har kört vid sådana här tillfällen tidigare, ni kommer bara uppleva det en gång, Det är därför smart att lyssna på föraren i fråga och följa de direktiv som ges för att alla ska ha en säker och trevlig kväll.  Att respektera föraren är en bra grundregel

Undvik för guds skull också att kasta saker. Det kan säkert vara lockande att busa till det lite, men allting som kastas från ett studentflak är potentiellt farligt.