Om du är i Stockholm, varför inte gå en spökvandring i gamla stan? En spökvandring i gamla stan i Stockholm är en promenad du sent ska glömma! Den är spännande samtidigt som den ger dig en bild över stadens historia från förr.

De som står bakom denna vandring med spöken, de kallar sig för Historiska Vingslag. De erbjuder vandringar för:

  • Familjer
  • Kompisar
  • Företag
  • Svensexor och möhippor

I samband med din vandring så kan du även boka in en spökmiddag. Det blir då en helkväll med god mat och dryck som avslutas med en spännande vandring bland spöken.

Vandra med spöken i gamla stan

En spökvandring i gamla stan är något som passar de allra flesta. Under denna promenad kommer du att få möta en massa olika karaktärer, som till exempel bödeln Jürgen Homuth och konungamördaren Jacob Johan Anckarström. Den som leder vandringen, det är Greven. Han guidar er längs med alla de gator som finns. Han berättar historier om de ställen ni besöker. Längs med vägen sedan så kommer det olika spöken. Utöver de redan nämnda så möter du även pestdoktorn och vita frun!

Spännande promenad bland spöken i Stockholm

Är det så att du vill boka in en spökvandring i gamla stan i Stockholm så kan du göra det via Historiska Vingslags hemsida, eller via Ticketmaster. Du kan även där boka in middagen samt att det finns även privata vandringar att boka. Själva middagen intas i den gamla källaren där teaterkonungen Gustav IIIs mördare Jacob Johan Anckarström sägs ha suttit fängslad innan avrättningen.