Tranbärsblom

NYHETSBREV från Kulturkoppra juni 2009

Kära Nordvärmlandsvänner!

I denna ljuva sommartid har ni säkert annat för er än att läsa e-post, men vi har en viktig nyhet vi vill förmedla till dem vi vet är intresserade. Vi har nämligen kommit över ett litet restlager av den ekonomiska kartan över Nordvärmland från omkring 1890. Kartan nytrycktes 1991 på 70 x 50 cm stora vackert kolorerade blad.

Kartorna ligger samlade sockenvis i mappar och har lite olika pris beroende på antalet kartblad per mapp, och vi försöker hålla ett lågt pris.

De socknar det gäller är Norra Ny (400 kr), Dalby (450 kr), Södra Finnskoga (300 kr) och Norra Finnskoga (250 kr). Till detta kommer eventuell frakt. Beställ i vår nätbutik.

Kartor från övriga socknar kan eventuellt skaffas. Men det är bråttom – de flesta är redan sålda.

* * *

Låt oss också påminna om sommarmarknaden i Ransby kulturby fredagen den 17 juli. Då är många knallar samlade och ni kan även vänta er en del specialpriser från Kulturkoppra.

* * *

Glöm inte att titta in i vår nätbutik, där ni bland annat finner Torleif Styffes nya diktsamling VERSER OCH VISOR, lovordad bland annat av den värmländske litteraturexperten Knut Warmland.

* * *

 

Och förresten, ni kommer väl på Dalby hembygdsförenings sommarfest den 12 juli …?

 

Gammelvägen 46
680 60 Sysslebäck
Telefon: 0564-43296
www.nordvarmland.com
www.kulturkoppra.se
info@kulturkoppra.se