NYHETSBREV från Kulturkoppra juli 2012

Härliga semestertid - har du, eller får du snart, semester kan ett besök i vår nätbutik hjälpa till att fylla upp dessa dagar med en intressant bok att läsa i hängmattan eller cd att lyssna till ...

Senaste tillskottet i vår butik är Torleif Styffes Mitt Nordvärmland. Det är en samling med hans senaste artiklar, de som tryckts på 2000-talet. De flesta är hämtade ur tidningen Värmlands-Bygden och handlar om människor och företeelser nu och då i norra Värmland. Läs mer i nätbutiken.

Dalbys anor och ättlingar. 52 743 Dalbybor. Så många personer födda i Värmlands Dalby, Norra Ny, Södra och Norra Finnskoga eller släktingar till dessa har Margareta Kustus Forsgran samlat på denna skiva. På ett enkelt sätt ser man släktskapen och det är lätt att navigera. Skivan finns i nätbutiken under cd för dator och kostar 500 kr.

Elisabeth Jacks Svantessons fina bok Vinterblomster, som handlar om Dalbyvanten och om kvinnorna bakom den är värd att nämna igen. Vinterblomster blev utsedd till vackraste värmlandsboken 2011. Den säljer vi för 300 kr plus ev. frakt.

Kika in i nätbutiken. För lokalbefolkningen kan vi hänvisa till vårt varulager hos CT Plast på industriområdet i Sysslebäck.

På Sysslebäcks marknad 4-5 augusti kommer ett litet urval från vår butik att finnas med, bl a Mitt Nordvärmland, Vinterblomster och Dalbys anor och ättlingar. Några reapriser blir det också!

Vi vill också passa på att slå ett slag för Dalby hembygdsgård: nu på söndag (8 juli) är det sommarfest och den 20 juli sommarmarknad. Två viskvällar blir det i sommar den 25 juli och den 1 augusti. Den 11 augusti Storloppis. Gå gärna in på www.dalbyhembygdsforening.se och läs mer om sommarprogrammet.

 

Hälsningar från ett - just nu - soligt Nordvärmland, trevlig sommar!

---

Glöm inte att kika in på vår nordvärmlandssida www.nordvarmland.com.

Besök oss gärna på Facebook och bli vår vän där också. (Du behöver inte ha eget konto på Facebook för att se Kulturkoppras sida.)

 

Industrivägen 10
680 60 Sysslebäck

www.nordvarmland.com
www.kulturkoppra.se
carina@kulturkoppra.se