NYHETSBREV från Kulturkoppra april 2009

Tranorna har anlänt till Nöggarsjala åva sjö'n, smältvattnet fyller Klarälvens fåra och av den djupa snön längs Klarälvens stränder finns bara drivorna kvar. Med andra ord - våren har kommit längst upp i Värmland.

Också här på Kulturkoppra känner vi av våren. Efter att ha haft stängt för besök under vintern har vi vaknat i och börjat planera för sommarsäsongen. Vi kommer att ha öppet kl 12-16 lördagar och söndagar 31/5-21/6 och alla dagar 22/6-31/8. Den 17 juli har vi sommarmarknad i Ransby kulturby tillsammans med Utmarksmuseet och Dalby hembygdsförening. Detta blir ett bra tillfälle att träffa gamla bekanta, att njuta av en stunds underhållning och att köpa nyaste nytt från Nordvärmland.

Bland det nyaste i vår är Torleif Styffes nya diktbok, VERSER OCH VISOR, som är så färsk att den ännu inte har släppt förtöjningarna och kommit ut. Den är nyss hemkommen från trycket och förhandsbeställningarna är redan många. Du kan också beställa den av oss i vår nätbutik. Vill du ha den signerad kan det vara ett lämpligt tillfälle den 31 maj, alltså på mors dag, då signeraren finns på plats här på Koppra och då Dalby hembygdsgård öppnar sin våffelservering för sommaren.
En diktbok och en våffla med grädde och mûltsylt, låter inte det som en bra start på sommaren?
 

Glöm inte att titta in på vårt museum här på Kulturkoppra i Ransby och få dig till livs hela den nordvärmländska historien med hjälp av ny teknik.

Trevlig sommar!

Gammelvägen 46
680 60 Sysslebäck
Telefon: 0564-43296
www.nordvarmland.com
www.kulturkoppra.se
info@kulturkoppra.se